Bakar en kaka idag

Skulle haft strössel på men glasyren stelnade för fort.
240 gr vetemjöl ca 4 dl
2 g bakpulver 1/4 tsk
2 g bikarbonat 1/4 tsk
230 g smör
400 g strösocker 4 1/2 dl
275 g ägg ca 5 st
2 citroner, saften fr två
Och skalet fr 1.
Glasyr
25 g mjölk 1/4 dl
20 g smör
180 g florsocker 3 dl
3 g vaniljsocker 1 tsk
Sätt ugnen på 190 gr eller 165 för varmluft.
Smöra och mjöla en sockerkaksform ca 24 cm i diam och minst 8 cm djup.
Sikta ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Vispa ner äggen ett i taget, i smörblandningen och därefter de torra ingredienserna i omgångar.
Tillsätt citronsaft och skal och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan vara kvar i sin form i ca 20 min och stjälp upp den sedan på ett galler och låt den svalna helt.
Glasyr
Värm mjölk och smör tills smöret har smält.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme tills det blir en fyllig glasyr.
Lägg ett bakplåtspapper under gallret som kakan vilar på, häll glasyren runt kakans mitt och låt den rinna fint på sidorna. När glasyren senare har stelnat kan kakan flyttas över till ett fat.s